Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aeroportul Brașov, temă de dispută în campania electorală

Publicat: marți, 11 August 2020 , ora 15.32
Sursa foto Consiliul Județean Brașov
Sursa foto Consiliul Județean Brașov

Lansat de ALDE Brașov candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov la alegerile locale din septembrie, Aristotel Căncescu a afirmat că unul dintre motivele pentru care își dorește un nou mandat este să termine aeroportul, la care nu s-ar fi făcut nimic de când a părăsit, forțat, administrația județeană.

"La aeroport nu s-a făcut absolut nimic. Este o promisiune doar. Dacă nu ar fi să râzi, aproape că îți vine să plângi când vezi ce promisiuni se fac. Auzi… 100 de milioane de euro… păi, nu are nevoie aeroportul de atât. Ludovic Orban, care în 2008 a venit în Brașov și am inaugurat împreună acea investiție (pista - n.r.) cu firma din Canada, ne-a promis o sumă mare de bani dar nu ne-a dat absolut nimic", a spus Aristotel Căncescu.

Actualul președinte al administrației județene, Adrian Veștea, la rândul său candidat din partea PNL pentru un nou mandat, a replicat:

"Fiind în campanie electorală și fiind un competitor al meu, în nici un caz nu mi-ar da dreptate mie, dar cred că ceea ce am realizat eu în 4 ani de zile ar trebui să fie sincer și să recunoască, pentru că sunt lucruri pe care nu le-a realizat el în mulți ani cât a fost la presedinția Consiliului Județean", a spus Adrian Veștea.

Despre aeroportul Brașov se vorbește încă din 1992, de când datează consiliile județene. Primul obiectiv construit în cadrul Aeroportului Internațional Brașov - Ghimbav a fost pista de decolare-aterizate (cu o lungime de 2.850 de metri și o lățime de 45 de metri), finalizată în 2014, când în fruntea administrației județene se afla Căncescu.

La ora actuală, se lucrează la realizarea terminalului și a altor obiective, lucrări care ar putea fi finalizate până la sfârșitul acestui an. Adrian Veștea a declarant, în intervenții anterioare, că întreg obiectivul de investiții ar putea fi finalizat în vara anului 2021.

De menționat este că, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov, și-au mai anunțat candidatura: Marian Rasaliu (PSD), Mihai Mohaci (Pro România), Tudor Benga (USR), Marius Stoianovici (PLUS), Toaso Imelda (UDMR), Ionel Goidescu (ADN) și independenta Mariana Câju.

Alegerile locale vor avea loc în 27 septembrie 2020.

Camelia Vlad