Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Grădinița nr. 11 din Tractorul a fost renovată

Publicat: miercuri, 12 August 2020 , ora 16.25
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

Grădinița nr. 11 din cartierul Tractorul a fost extinsă prin mansardare, cu o finanțare nerambursabilă de la Uniunea Europeană.

Grădinița are acum 4 săli de clasă noi, o sală multifuncțională, toalete pentru fete și băieți, toalete pentru personal, spațiu pentru spălătorie, dar și două scări exterioare, pentru ieșire în caz de incendiu. Totodată, în sălile de clasă și birou a fost montat parchet laminat iar pe holuri, anexe, grupuri sanitare spații de depozitare, gresie. În cadrul proiectului de finanțare sunt cuprinse dotarea mansardei cu mobilier nou, echiparea cu echipamente IT și ustensile bucătărie.

,,La această grădiniță sunt 300 de copii, este o grădiniță foarte bună, foarte căutată și cred că odată cu revenirea activităților, atunci când va fi acel moment, această grădiniță este pregătită, și în condițiile actuale, să asigure copiilor tot ceea ce este necesar, în condiții de siguranță. Dacă observați, s-au pregătit măsuțele, iar așezarea lor ține cont de distanțarea socială, așa cum este reglementată astăzi, și de care trebuie să ținem cont noi toți”, a spus primarul municipiului Brașov, George Scripcaru.

Lucrarea face parte dintr-un program mai amplu de extindere a unităților de învățământ, pentru crearea de noi spații pentru clase, astfel încât procesul de învățământ să se desfășoare în condiții optime.

,,Mai avem și alte lucrări de investiții și reparații în unitățile de învățământ de pe raza municipiului Brașov, care astăzi sunt în derulare, unele sunt de anvergură, cum este Colegiul Unirea, Creșa de pe Apollo sau Școala 2, altele înseamnă doar lucrări de reparații, și indiferent de situația dată, noi trebuie să facem în așa fel încât să fim pregătiți pentru deschiderea anului școlar ca și într-o situație normală”, a adăugat George Scripcaru.

Prin acest proiect, din anul școlar 2020-2021 la nivelul acestei grădinițe vor funcționa 12 grupe de copii. Până în prezent funcționau 8 grupe, în interiorul grădiniței, iar alte două grupe funcționau în Creșa nr. 5 din imediata vecinătate, care își va putea extinde și ea activitatea.

Ne bucurăm că am reușit, împreună cu Primăria Brașov, să avem o astfel de realizare, pentru că grădinița noastră este una recunoscută și solicitată la nivelul municipiului Brașov. Am realizat suplimentarea cu 100 a numărului de locuri din această grădiniță, o mare realizare pentru cartier în primul rând și pentru municipiu”, a spus Daniela Florescu, directorul Grădiniței nr. 11 - Căsuța Bucuriei.

Finanțarea acestei investiții s-a realizat prin Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 4 a Programului REGIO 2014-2020




Radio România Brașov FM