Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Numărul de infectări Covid-19 este în scădere. Sezonul virozelor ar putea veni, însă, cu noi complicații

Publicat: miercuri, 12 August 2020 , ora 17.06
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Față de ultima decadă a lunii iulie, când au fost peste 800 de infectări cu Covid-19, în prima decadă a lunii august numărul de cazuri s-a înjumătățit, un aspect îmbucurător dar care nu trebuie să ducă la slăbirea măsurilor pentru prevenirea răspândirii bolii cauzate de noul virus, precum purtarea măștii de protecție.

„Probabil ca suntem într-un proces de regresie a epidemiei. Nu putem să fim decât rezervați, să sperăm că trendul va fi în continuare descrescător. Nu înseamnă că trebuie să slăbim măsurile de prevenție pe care le știe deja toată lumea, pentru că foarte probabil și asta a contribuit la reducerea numărului de îmbolnăviri”, a spus șefa DSP Brașov, dr. Andrea Neculau.

Autoritățile se așteaptă, însă, la un nou val de infecții cu virusul SARS-COV2, în toamnă, cu multe complicații și din cauza coinfecției cu gripa sezonieră. Ca urmare, se dorește o campanie de vaccinare antigripală timpurie.

„Ne așteptăm să coexiste boala Covid cu alte infecții de căi respiratorii cu care va fi dificil de diferențiat. Ne dorim teste specifice de diferențiere a mai multor virusuri, ca să putem avea o imagine corectă și să putem izola, în mod corect, cazurile. Cu îngrijorare ne gândim la gripă, care va coexista sigur, având în vedere evoluția sezonieră și pentru aceasta știm că Ministerul pregătește o campanie de vaccinare extensivă și un pic mai timpurie, în acest an”, a adăugat dr. Andrea Neculau.

Ultima raportare a autorităților sanitare cu privire la situația Covid-19, astăzi, arată că, la nivelul județului Brașov, sunt monitorizate 3.752 de cazuri, cu 42 mai multe față de ziua precedentă, în timp ce la nivel național au fost infectate cu noul virus peste 65.000 de persoane.

Camelia Vlad