Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Măști de protecție pentru brașovenii defavorizați

Publicat: joi, 13 August 2020 , ora 13.44
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Deoarece licitația organizată de Ministerul Sănătății pentru achiziția de măști de protecție care să fie oferite cetățenilor din anumite categorii defavorizate a fost contestată, Primăria Brașov a decis să găsească o soluție până când vor veni măștile de la minister.


Am propus Comitetului Local pentru Situații de Urgență și, de asemenea, voi propune Consiliului Local, în ședința de mâine, un proiect de hotărâre privind achiziția de măști de către Municipalitate pentru a asigura noi aceste măști pentru persoanele care se află în baza noastră de date, de la Direcția de Asistență Socială”, a spus George Scripcaru, primarul municipiului Brașov.


Estimativ, la Brașov există aproximativ 6.000 de asemena persoane, care vor benenficia de măști de protecție în mod gratuit, oferite de Municipalitate. Între aceste persoane se număra cele din familiile beneficiare ale ajutorului social, pensionarii sistemului public de pensii care au împlinit vârsta de 65 de ani și ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv, persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei și persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de Legea nr. 448/2006. 

Sorin Țârcă