Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

85% dintre directorii de școală din Brașov ar vrea prezență 100% la școală

Publicat: joi, 20 August 2020 , ora 13.39
Sursa foto arhivă / Facebook / Școala Profesională Germană Kronstadt
Sursa foto arhivă / Facebook / Școala Profesională Germană Kronstadt


85% dintre directorii de școală din județul Brașov ar opta pentru primul scenariu de redeschidere a școlilor. Cel puțin, așa arată reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, care le-au solicitat acestora un necesar de spații, norme, materiale de protecție pentru redeschiderea anului școlar.


„S-a solicitat directorilor și răspunsul la întrebarea Care scenariu îl vedeți la momentul acesta și cu datele pe care le avem acum, plauzibil și pe care îl doriți? O singură unitate școlară din județul Brașov a optat pentru varianta de online integral”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur.


Scenariile de reîncepere a școlii vor fi propuse de fiecare școală în parte, dar decizia aprobării va ține cont de numărul infectărilor cu Covid 19. Practic, fiecare școală va trimite la Inspectorat propunerea de scenariu, iar acesta, împreună cu DSP-ul și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență vor lua decizii pentru fiecare școală.


Reamintim că scenariul 1 înseamnă prezență fizică 100% la școală, scenariul 2 va fi un hibrid, cu o parte dintre elevi la școală, altă parte în online, iar scenariul 3 este 100% online.

Adina Chirvasă