Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

900 de candidați sunt înscriși pentru sesiunea de Bac de toamnă. Primul examen – luni

Publicat: joi, 20 August 2020 , ora 17.10
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Aproape 900 de candidați sunt înscriși pentru a susține probele examenului de Bacalaureat, în sesiunea de toamnă, la Brașov. Deja, Inspectoratul Școlar Județean Brașov a pregătit 8 centre de examen în tot județul, față de doar 3 în 2019, tocmai pentru a putea asigura distanțarea.

În ceea ce privește organizarea, nu se schimbă absolut nimic. Toate regulile pe care le-am avut în prima sesiune le vom respecta și în cea de-a doua sesiune, adică distanțarea socială, purtarea măștilor, trasee, dezinfectanți”, a spus purtătorul de cuvânt al IȘJ Brașov, Valentin Bucur.

Prima probă scrisă va fi cea la limba și literatura română, luni, 24 august. Următoarea zi, în 25, va fi proba obligatorie a profilului, iar în 26 – proba la alegere a profilului și specializării. În 27 august vor mai intra în săli doar cei care au studiat în limbile minorităților naționale, care vor da examen la limba și literatura maternă.

Primele rezultate se afișează în 2 septembrie și în aceeași zi pot fi făcute și contestațiile. În 5 septembrie se dau rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor. Probele de competențe vor fi, și în această sesiune, echivalate cu mediile disciplinelor, conform metodologiei.

Adina Chirvasă