Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Făgărașul își închide groapa de gunoi și o transformă în spațiu verde

Publicat: vineri, 21 August 2020 , ora 11.33
Sursa foto Facebook / Primăria Făgăraș Oficial
Sursa foto Facebook / Primăria Făgăraș Oficial

Groapa de gunoi din Dealul Galațiului, din Făgăraș, va fi închisă până în noiembrie 2021. Mai mult, aceasta se va transforma, în viitor, în spațiu verde, pentru că aici vor fi plantați puieți de arbori. Utilajele vor fi duse pe teren de luni, 24 august.


Lucrările constau în mișcarea deșeurilor existente, astfel că există posibilitatea apariției unui disconfort olfactiv până la finalizarea acestei proceduri. Vom încerca să menținem un climat favorabil în oraș prin toate mijloacele posibile. Întreaga zonă va fi transformată în spațiu verde prin însămânțare de gazon pe o suprafață de 23.000 mp, plantarea a 295 de puieți de salcâm și 284 de puieți de arbori foioși”, a spus Liviu Ardelean, consilier al primarului Municipiului Făgăraș.


Terenul nu va fi folosit în următorii 30 de ani, pentru a se putea reface, și vor fi efectuate analize periodice privind factorii de mediu. Contractul are o valoare de aproape 7 milioane de lei, din care peste 93% este finanțare de la Administrația Fondului pentru Mediu, iar aproape 7% - co-finanțarea Primăriei Făgăraș.

Adina Chirvasă