Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Nevăzătorii vor veghea ca orașul să fie accesibil cu adevarat și pentru ei

Publicat: vineri, 21 August 2020 , ora 15.43
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

Dotările pentru nevăzători vor fi cu adevărat conforme. De acest lucru se va asigura chiar un reprezentant al Asociației Nevăzătorilor din Brașov, Teodora Țigănaș, vicepreședintele Asociației nevăzătorilor din Brașov. Ea va fi cooptată în Comisia de Circulație de la Primărie și va trebui să se asigure că lucrările ce se vor face vor avea dotările necesare pentru o accesibilizare cât mai bună a mediului fizic.


Din faza de proiectare ar trebui prevăzute mijloacele de accesibilizare pentru orice lucrare din domeniul public. Indiferent că este vorba de privat sau public de stat este nevoie ca fiecare cetățean din comunitate să ajungă să beneficieze de serviciile respective”, a spus Teodora Țigănaș.

Și aici este vorba și de alte elemente, nu doar accesul în instituții.


Ne referim aici atât la clădirile de interes public, cât și la căile de acces la domeniul public, la treceri de pietoni semaforizate cu semafoare sonore, marcate cu pavaj tactil, așa cum s-a început deja pe bulevardul Victoriei, atât la trecerile de pietoni, cât și în stațiile RAT. Ne dorim ca acest lucru să se extindă la întreg domeniul public al municipiului Brașov”, a spus Virgil Gheorghe Lazăr, președintele Asociației Nevăzătorilor Brașov.

Colaborarea primăriei cu asociația se desfășoară deja de un timp, iar municipalitatea a preluat deja anumite sugestii din partea asociației, implementate în anumite locuri din oraș.


Mă bucur foarte mult că mai facem un pas din acest punct de vedere și continuăm colaborarea și legătura cu asociația reprezentată de domnul președinte Virgil Gheorghe Lazăr. Până la urmă suntem împreună în această comunitate și trebuie să facem pentru toate categoriile de persoane tot ce este posibil, în așa fel încât să rezolvăm toate necesitățile”, a spus primarul municipiului Brașov, George Scripcaru.

Asociația Nevăzătorilor din Brașov reprezintă peste 2200 de persoane, nevăzători și slab văzători.

Adina Chirvasă