Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Bază comună de date DSP, Inspectorat și școli. Dacă apar cazuri de coronavirus în școli, se va interveni rapid

Publicat: marți, 25 August 2020 , ora 18.19
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Școlile vor fi conectate la baza de date a DSP-ului, la care va fi interconectat și Inspectoratul Școlar. Asta pentru o mai bună monitorizare, astfel încât orice nou caz de coronavirus apărut în școală să poată fi rapid anunțat și monitorizat. Cel puțin așa motivează autoritățile, care, astăzi au avut o nouă întâlnirea pe tema deschiderii anului școlar, la Primărie, unde au fost prezenți și directori de școală.

“Am colaborat cu ISJ pe durata examenelor de Capacitate și a Bacalaureatului în cursul lunii iunie, interconectând baza de date a DSP cu cea a ISJ și în acest fel am putut să știm în timp real pe cei care erau afectați de boală sau în izolare la domiciliu și nu au putut participa la examenele respective. Este singura soluție să putem interveni prompt, să putem să acționăm în așa fel încât să limităm rapid răspândirea bolii în comunitățile de școli”, a spus dr. Andrea Neculau, director DSP Brașov.

Discuțiile de la Primărie au avut în vedere și dotările ce trebuie asigurate de municipalitate, reparații, igienizări, amenajări.

“După data de 7 septembrie, Coniliile de Administrație de la toate unitățile de învățământ vor trebui să se reunească și solicit pe această cale și o să informez și consilierii locali care fac parte din aceste CA, împreună cu directorii de la fiecare școală, să se întrunească pentru a evalua, analiza și să vadă dacă sunt și alte necesități, în funcție de situațiile constatate la data respectivă”, a spus primarul municipiului Brașov, George Scripcaru.

Până la sfârșitul săptămânii va fi creat și un model de bună practică la nivelul unei școli și al unei grădinițe, care să arate regulile de conduită pentru prevenirea răspândirii virusului, au mai spus autoritățile.

Reamintim că la Brașov, autoritățile consideră oportun „scenariul galben“ pentru redeschiderea școlilor, unul hibrid.

Adina Chirvasă