Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Restaurantele vor fi redeschise în interior, în funcție de evoluția epidemiologică. În hoteluri, nu se va ține cont de acest criteriu pentru servirea mesei

Publicat: vineri, 28 August 2020 , ora 13.11
Sursa foto Facebook / Poiana Brașov
Sursa foto Facebook / Poiana Brașov

Restaurantele își vor deschide spațiile interioare pentru clienți, din 1 septembrie, dar în anumite condiții. În hoteluri, servirea mesei va fi permisă, indiferent de creșterea cazurilor de infectare. 

“În ceea ce privește domeniul HoReCa, sezonul cald este pe final. Cel puțin în zona de turism, hoteluri, moteluri, pensiuni, este din ce în ce mai greu să asiguri servirea mesei afară, din cauza temperaturilor scăzute, în special dimineața și seara și, practic, riscăm să afectăm și domeniul de ospitalitate/turism, dacă nu permitem servirea mesei. Servirea mesei, de exemplu, pentru turiștii din hoteluri, va fi permisă, sigur, în niște condiții”, a spus premierul Ludovic Orban.

Premierul a subliniat că evoluția epidemiologică va ține cont de numărul de cazuri pe anumite perioade, mai exact săptămâni, și nu pe cifrele înregistrate într-o zi sau alta.

Primul ministru Ludovic Orban s-a aflat, ieri, la Brașov, într-o vizită de lucru, alături de Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, și Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Adina Chirvasă