Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

500 de lei, sprijin pentru copiii defavorizați, pentru cele necesare la grădiniță sau școală

Publicat: vineri, 28 August 2020 , ora 16.10
Sursa foto radioresita.ro
Sursa foto radioresita.ro

Părinții cu venituri mici din municipiul Brașov care au copii de grădiniță sau școală pot primi un ajutor de 500 de lei pe an, pentru a cumpăra rechizite sau alte lucruri necesare pentru școală.

Sprijinul se acordă sub formă de tichete sociale pe suport electronic, însă, pentru asta, e nevoie ca părinții să depună cereri de înscriere, până în 8 septembrie, la Direcția de Asistență Socială Brașov.

Acest sprijin se acordă copiilor celor mai dezavantajați din învățământul de stat primar, gimnazial și preșcolar. Vorbim despre copiii înscriși în învățământul primar și gimnazial care se află în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară, respectiv 1115 lei.

În cazul copiilor înscriși în învățământul preșcolar, există venituri care nu se iau în calcul la stabilirea venitului mediu net lunar pe membru de familie, astfel încât reprezentanții copiilor preșcolari sunt rugați să contacteze Direcția de Asistență Socială Brașov.

Adina Chirvasă