Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Primăriile vor putea accesa din nou bani pentru a cumpăra mijloace ecologice de transport în comun

Publicat: miercuri, 9 Septembrie 2020 , ora 16.52
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

Primăriile vor putea accesa din nou bani pentru a cumpăra mijloace ecologice de transport în comun. Este anunțul făcut de ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, venit, la Brașov, pentru a discuta despre strategia forestieră.


Oficialul a testat și cel de-al 14-lea autobuz electric, din cele 52, cumpărate de municipalitate, cu bani de la Administrația Fondului pentru Mediu, și, totodată, a prezentat a doua ediție a programului guvernamental privind achiziția de autobuze electrice de către autoritățile locale. Astfel, el a anunțat că a fost lansat, marți, în consultare publică ghidul privind reducerea poluării și îmbunătățirea calității aerului, un program finanțat prin AFM, de Ministerul Mediului.


Programul are un buget de 480 de milioane de lei.


„Programul aflat astăzi în consultare publică spune astfel: o comunitate sub 50.000 de locuitori poate accesa până la 1 milion de lei, o comunitate între 50.000 și 250.000 poate accesa până la 40 de milioane de lei, iar o comunitate peste 250.000 de locuitori poate accesa peste 53 de milioane”, a spus Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe.



Ministrul Alexe estimează că, din toți acești bani, va putea finanțată, în toată România, achiziția a aproape 350 de mijloace de transport public în comun, precum autobuze electrice, troleibuze, tramvaie.

Adina Chirvasă