Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Prima intervenție pe cord deschis, la Spitalul Județean

Publicat: joi, 10 Septembrie 2020 , ora 11.43
Sursa foto arhiva romania-actualitati.ro
Sursa foto arhiva romania-actualitati.ro

Premieră la Spitalul Județean Brașov. O echipă a unității medicale a realizat, miercuri, prima intervenție pe cord deschis. Operația a fost condusă de medicul Sorin Baloș, care a inaugurat, astfel, secția de Chirurgie Cardiovasculară a celui mai mare spital din județ.


Echipa a fost compusă din 12 persoane. Intervenția a durat aproximativ 4 ore, cu tot cu pregătirea preoperatorie și putem spune că este un succes. Pacientul - un pacient tânăr 35 de ani din Sf. Gheorghe. În momentul de față putem spune că deservim această zona care este a Brașovului. Pacienții nu vor mai fi trimiși la Tg Mureș sau în alte centre unde se desfășoară aceste intervenții”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, Marius Leonte.


Practic, acum, brașovenii cu boli cardiace pot beneficia de tratament cardiovascular atât interventional, cât și chirurgical, la ei acasă. Altfel spus, Brașov a intrat în Programul Național de Boli Cardiovasculare. 


„Pregătirea pentru chirurgia cardiacă deschisă a început din 2019 - de atunci am început această investiție. Investiți au fost în jur de 1 milion de euro. Cu ajutorul Consiliului Județean am reușit să dotăm secția și sala de operație”, a adăugat Marius Leonte.



Pentru această secția a fost angajat și personal, iar în Blocul Operator a fost amenajată o sală de operație dedicată chirurgiei cardiace.

Adina Chirvasă