Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Expoziție inedită - „Granița de est a provinciei Dacia”

Publicat: joi, 10 Septembrie 2020 , ora 14.56
Sursa foto Muzeul Casa Mureșenilor
Sursa foto Muzeul Casa Mureșenilor

O expoziție inedită a vernisat Muzeul Casa Mureșenilor, la Racoș. Chiar dacă evenimentul s-a petrecut în absența publicului, din cauza pandemiei de coronavirus, expoziția va atrage, cu siguranță, numeroși vizitatori. „Granița de est a provinciei Dacia” se intitulează expoziția de la Castelul Sukosd-Bethlen din Racoș, care va putea fi vizitată până în decembrie.


Este o expoziție care conține peste 13 panouri cu informații istorice importante legate de granița Împeriului Roman în zona Daciei. Este vorba de granița de est a județului Transilvaniei. Această expoziție e însoțită de anumite chestionare și de teme pentru copii, interactive”, a spus muzeograful Ovidiu Savu.

Dacă tot au ajuns la Racoș, muzeografii de la Casa Mureșenilor au participat și la o acțiune umanitară a Asociației Carpaterra, care a donat 300 de măști pentru elevii care vor începe cursurile la Școala Samuel Bethlen din Racoș.


Sorin Țârcă