Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Alte două unități de învățământ din județul Brașov au trecut în scenariul roșu

Publicat: miercuri, 16 Septembrie 2020 , ora 16.21
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Alte două unități de învățământ din județul Brașov au intrat în scenariul roșu, adică vor face cursurile doar online. Este vorba despre Școala Gimnazială din localitatea Șoarș și Grădinița cu program prelungit nr. 22 Micul prinț din Brașov.


Decizia a fost luată, în urmă cu puțin timp, în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.


În ceea ce privește Școala Gimnazială Șoarș a fost aprobată instituirea scenariului roșu, până la data de 1 octombrie, după ce 6 persoane din comunitate, dintre care patru copii, s-au infectat cu SARS COV 2.


Datorită faptului că în urma unui accident pe care l-a suferit un copil din comunitate, dus la spital fiind, la UPU a fost depistat pozitiv. În urma anchetei epidemiologice, încă 3 copii din comunitate, cu care a intrat în contact acest copil, au fost depistați pozitiv, respectiv doi dintre părinții acestor 4 copii. Depășindu-se numărul de 3 la mie în comunitate, localitatea a intrat în scenariul roșu și în mod implicit și unitățile scolare”, a spus Valentin Bucur, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov.


La Grădinița nr. 22, scenariul roșu a fost instituit până în data de 21 septembrie, după ce o educatoare din unitatea de învățământ s-a îmbolnăvit de coronavirus.


În cazul Grădiniței cu program prelungit nr. 22 - Micul Prinț - cauza este confirmarea infectării unei educatoare cu noul coronavirus. Propunerea de aplicare a scenariului roșu, ce presupune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor doar la activități online, au fost făcute de consiliile de administrație ale celor două unități - din care fac parte și reprezentanții părinților - fiind avizate de DSP Brașov și de IȘJ”, a spus prefectul de Brașov, Cătălin Văsii


Reamintim că și Școala Gimnazială și Grădinița din Ghimbav sunt în scenariul roșu încă de la începutul acestui an școlar. Preșcolarii și elevii de aici participă doar online la activitățile de învățare.

Sursa foto arhivă 


Monica Neacșu, Adina Milea