Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Finanțare nerambursabilă pentru două proiecte ale Brașovului

Publicat: joi, 17 Septembrie 2020 , ora 14.40

Două proiecte ale Brașovului au primit aprobare pentru finanțare europeană nerambursabilă. Calea Verde, proiect prin care se vor amenja zone pietonale, piste de biciclete și căi de rulare pentru transportul în comun și cel electric, și Parcul Rulmentul, prin care fosta zonă industrială va fi transformată în parc, au fost selectate pentru a primi finanțare prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020.


Cum cele două proiecte necesitau aprobarea Consiliului Local, a fost convocată o ședință de îndată a acestui for, care le-a adoptat.


Proiectul Calea Verde prevede realizarea unei artere verzi a orașului Brașov, cu lungimea de aproximativ 25 km care să unească centrul orașului, Universitatea, gara, autogara, zonele mari comerciale și industriale/de business și zonele din apropierea ariilor rezidențiale. Pentru aceasta, vor fi amenajate suprafețe pietonale, se vor construi piste pentru biciclete, triciclete și trotinete electrice, se vor amenaja stații pentru închirierea de biciclete și se va construi o bandă dedicată transportului public de călători și circulației autoturismelor electrice.


Parcul Rulmentul va fi cel mai mare din Brașov, construit pe o suprafață de 31 de hectare, pe amplasamentul fostei uzine. Aici se mențin 8% dintre clădirile existente și pe 17,5 ha se amenajează parcuri și spații verzi create pe loturi. Se vor construi clădiri noi pe o suprafață de 20.000 mp. Proiectul include amenajarea unui parc de distracții, a unui sat pentru activități sportive, studio de filme, muzeu, școală, grădiniță și centru expozițional.

Sorin Țârcă