Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Au început înscrierile pentru Concursul Național de Fotografie Etnografică „Oameni și datini”

Publicat: joi, 17 Septembrie 2020 , ora 18.26
Sursa foto Serviciul Cultură Tradițională Brașov - Centrul Cultural
Sursa foto Serviciul Cultură Tradițională Brașov - Centrul Cultural

Fotografi amatori și pasionați sunt așteptați, din nou, să-și înscrie fotografiile cu satul românesc în cea de-a 6-a ediție a Concursului Național de Fotografie Etnografică „Oameni și datini”. Concursul este structurat pe două secțiuni: portret și moment etnografic, iar lucrările pot fi trimise până în 5 noiembrie.

„Oameni și datini este un proiect de suflet al Centrului Cultural Reduta, respectiv al Serviciului Cultură Tradițională. Este evenimentul prin care noi am intrat într-un circuit național al evenimentelor de profil și ne bucurăm în fiecare an de participare numeroasă. An de an am primit lucrări foarte valoroase. Este o bucurie să privim aceste ferestre spre sufletul românesc, aceste momente surprinse de acești fotografi foarte talentați care aduc în atenția noastră imagini care, încet, încet, vor dispărea din peisajul rural dar pe care, iată, datorită lor, încă reușim să le adunăm, să le putem prezenta publicului și, o dată la doi ani, să le organizăm și să le culegem într-un album de fotografie pe care îl edităm”, a spus directorul Centrul Cultural Reduta, Adrian Vălușescu.


Cele mai bune fotografii vor fi premiate. Marele Premiu „Oameni și datini” este 700 lei, iar la fiecare secțiune vor fi acordate câte trei premii, între 500 și 300 de lei, fiecare. Fotografiile câștigătoare precum și alte lucrări selectate, vor constitui obiectul unei expoziții desfășurate în luna decembrie la Centrul Cultural „Reduta”.

Adina Chirvasă