Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

România și-a depus candidatura pentru organizarea Campionatului Mondial de rugby Under-20

Publicat: joi, 23 Aprilie 2020 , ora 17.20
Sursa foto frr.ro
Sursa foto frr.ro

Organizarea Campionatului Mondial de rugby Under-20 din 2022, la care țara noastră și-a depus candidatura, reprezintă ''o oportunitate uriașă pentru iubitorii de rugby, de sport, să vadă echipe de top în România, care ar profita și de infrastructura construită pentru EURO 2020 la fotbal”, a afirmat, astăzi, președintele FRR, Alin Petrache.


Campionatul Mondial U20 este cea de-a doua competiție ca importanță după Cupa Mondială de rugby, iar Noua Zeelandă, Africa de Sud, Australia, Franța, Anglia, Irlanda sunt câteva dintre cele mai importante echipe care vor putea fi urmărite de către fanii sportului în general și ai rugbyului, în special.


În urmă cu doi ani, România a găzduit în premieră, la București, pe Stadionul ''Arcul de Triumf'', World Rugby U20 Trophy, a doua competiție valorică din lume la aceasta categorie de vârstă. Au participat România, Samoa, Fiji, Namibia, Uruguay, Portugalia, Hong Kong și Canada, trofeul revenind echipei Fiji, care a învins în finala Samoa cu 58-8.


România a primit din partea World Rugby cel mai mare punctaj legat de organizarea turneului din întreaga istorie a competiției, stabilind astfel un nou standard organizatoric.

Nucu Jalea