Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

A cincea ediție a Conferinței Media 2020, organizată de Radio România

Publicat: miercuri, 2 Octombrie 2019 , ora 13.14
Sursa foto Radio România Actualități - Alexandru Dolea
Sursa foto Radio România Actualități - Alexandru Dolea

Radio România organizează joi, 3 octombrie, cea de-a cincea ediție a Conferinței Media 2020, în parteneriat cu Asia-Pacific Broadcasting Union (ABU).

Evenimentul se desfășoară la Hotel Capșa din Capitală, începând cu ora 9:00, și reunește peste 40 de reprezentanți ai celor mai importante organizații de media publică din Europa și Asia-Pacific. Dr. Javad Mottaghi, Secretar General al ABU, Graham Ellis, Director BBC Radio, Președinte al Comisiei Radio a EBU și Președinte Prix Italia, Dr. Yan Bo, Director adjunct CCTV, China, Claudio Cappon, Secretar General al Co.Pe.AM – Conferința Permanentă a Audiovizualului Mediteranean, Giacomo Ghisani, Director adjunct Radio Vaticana, sunt doar câțiva dintre liderii media prezenți la București.


Devenită deja o tradiție în dialogul media între Europa și arealul Asia-Pacific, Conferința Media 2020, organizată din 2015 la inițiativa Radio România, în parteneriat cu Asia-Pacific Broadcasting Union, s-a impus ca una dintre cele mai deschise și constructive platforme de dialog în Europa și Asia în plan mediatic. Conferința se desfășoară anual, alternativ în România și într-o țară membră ABU din arealul Asia-Pacific. Încă de la prima ediție, scopul evenimentului a fost acela de a familiariza difuzorii media publici cu strategii concrete menite să răspundă provocărilor noii ere digitale – anul 2020 a fost fixat ca reper, iar ediția cu numărul 5 din acest an are ca temă Crossing Borders in the Digital World.

Sesiunile de dezbatere se vor focaliza asupra viitorului mediei publice în era digitală, a strategiilor de protejare a drepturilor de autor și asupra combaterii fenomenului de fake news. Adaptarea radioului la noul context digital, tehnologia 5G, promovarea diversității culturale și a memoriei colective între Est și Vest prin folosirea noilor tehnologii digitale se vor afla, de asemenea, ca puncte tematice pe agenda conferinței.

Conferința va fi deschisă, joi 3 octombrie, la ora 09:00, de către Dr. Javad Mottaghi, Secretar General al Asia-Broadcasting Union și de Georgică Severin, Președinte Director General Radio România, în prezența Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer Daniel Breaz.

La starul conferinței Radio România și BBC Radio vor semna un acord bilateral în vederea dezvoltării unui parteneriat creativ de cooperare între cele două instituții.

Schimbul de idei și bune practici, soluții comune de combatere a dezinformării, valorificarea storytelling-ului modern, o colaborare strânsă pentru a împărtăși experiențe culturale și de viață publicului din România și Marea Britanie, precum și soluții creative de atragere a noilor generații către media publică sunt elementele centrale pe care se va construi acest parteneriat între Radio România și BBC Radio.

Acordul va fi semnat de către Georgică Severin, Președinte Director General Radio România și de Graham Ellis, Director BBC Radio.

Acest acord urmează celorlalte două semnate cu Radio France și RAI, și face parte din strategia de colaborare a Radio România cu cele mai prestigioase instituții media din Europa.

Radio România Actualități