Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Primul sistem de rachete Patriot pentru Armata Română este în teste

Publicat: joi, 17 Octombrie 2019 , ora 10.32
Sursa foto radioconstanta.ro
Sursa foto radioconstanta.ro

Primul sistem de rachete Patriot pentru Armata Română a fost produs peste ocean și este în teste.

Producătorul verifică, în prezent, performantul radar pe care la începutul anului viitor urmează să-l trimită în țara noastra.

Armata Română a semnat contractul pentru Patriot în urmă cu doi ani. Cu o valoare de aproape 4 miliarde de dolari, este cel mai scump program de înzestrare al MApN.

Potrivit producătorului american, MApN a cumpărat cea mai modernă variantă care va avea inclusiv o consolă de control dezvoltată recent. Până acum, mai multe elemente care sunt legate de mentenanță au ajuns deja în țară.

Primul sistem complet Patriot va ajunge la Forțele Aeriene abia în primăvara viitoare.

România a plătit, până în prezent, pentru primele patru sisteme Patriot. În urmă cu câteva luni, armata a anunțat că a virat și 85 de milioane de dolari pentru mai multe rachete.

Patriot este un performant sistem de apărare împotriva avioanelor și rachetelor de croazieră sau balistice. În afară de SUA, 15 țări au o astfel de armă, inclusiv Germania, Grecia, Olanda, Polonia și Suedia.

Radio România Brașov FM