Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Proiectul reabilitării Cetății Râșnov, vizibil în calendarele pe anul 2020

Publicat: marți, 24 Decembrie 2019 , ora 10.11
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Din prima lună a anului 2020, Cetatea Râșnov va intra în șantier.

Începe ultima etapă de reabilitare a monumentului istoric, lucrări ce vor fi derulate cu fonduri europene.

Cetatea este, de altfel, și "personajul principal" al calendarului pe anul 2020, unde poate fi văzută cum arată ea în prezent. Calendarul ne arată și o imagine a cum va arăta după lucrări. Fiecare lună are o imagine cu monumentul emblemă al Orașului Râșnov, însoțită de mesaje sau citate din autori celebri, români sau străini. De exemplu, mesajul care deschide calendarul aparține lui Octav Șuluțiu.

Calendarele vor ajunge în fiecare casă din Râșnov, Primăria urmând a le distribui gratuit, până la sfârșitul acestui an.

Proiectul reabilitării Cetății Râșnov are o valoare de peste 17 milioane lei, iar lucrările vor dura aproape 2 ani. Cetatea Râșnov a reintrat în administrarea Primăriei în 2009, după ce Înalta Culte de Casație și Justiție a decis că ea aparține comunității. Până atunci, a fost administrate de un investitor privat.

Adina Chirvasă