Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Bolnavi din Predeal tratați de un medic fals

Publicat: vineri, 17 Ianuarie 2020 , ora 12.24
Sursa foto arhiva romania-actualitati.ro
Sursa foto arhiva romania-actualitati.ro

Mai mulți bolnavi din Predeal au fost consultați și au primit rețete pentru tratament de la soțul doctoriței de familie.

Potrivit unei anchete realizate de DIGI 24, medicul de familie din Predeal s-a îmbolnăvit și a intrat în concediu medical încă din data de 6 ianuarie.

De atunci și până acum, locul său la cabinet a fost luat de soț, programator IT de meserie. În ciuda faptului că nu avea niciun fel de pregătire în domeniu, bărbatul le-a prescris tratamentul mai multor pacienți de-ai soției.

De alfel, oamenii erau conștienți că nu au de-a face cu un medic, însă nu s-au arătat prea deranjați de situație.

Pe de altă parte, medicii de familie sunt îngrijorați și spun că astfel de cazuri sunt, din păcate, tot mai frecvente. 

Situația de la Predeal este una delicată pentru că știm foarte bine că mulți medici de familie nu au voie nici să se îmbolnăvească, conform legii. În cazul de față știu că doamna doctor s-a îmbolnăvit. Normal, regretăm acest lucru  și nu dorim nimănui să fie bolnav, dar nu este o soluție să înlocuim un medic cu un neprofesionist, adică cu o persoană total nepregatită. Nici măcar asistentul medical nu poate să țină locul unui medic. Pregătirea este diferită, iar un diagnostic greșit poate atrage după sine multe necazuri.”, a precizat doctorul Ana Șestacova, președintele Patronatului Medicilor de Familie Brașov.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Brașov vor face un control amplu, la cabinetul de medicină de familie din Predeal, iar polițiștii au deschis un dosar penal pentru exercitarea fără drept a unei profesii și fals în înscrisuri, sub semnătură privată.

Adina Milea