Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Valoarea voucherelor de vacanță ar putea crește, în extrasezon

Publicat: vineri, 17 Ianuarie 2020 , ora 12.40
Sursa foto radiooltenia.ro
Sursa foto radiooltenia.ro

Operatorii de turism sunt în discuții cu Guvernul pentru majorarea voucherelor de vacanță folosite în extrasezon, de la 1.450 de lei la 2.080 de lei.

Solicitarea din partea reprezentanților industriei de ospitalitate din România a fost primită în mod pozitiv de Guvern, după cum a declarat, joi, președintele Federației Asociațiilor de Promovare a Turismului (FAPT), Corina Martin, prezentă în aceste zile la o conferință tematică în Poiana Brașov.

"Am avut solicitări din partea agențiilor de turism și a hotelierilor, pentru a propune Guvernului României majorarea valorii tichetelor de vacanță care se acordă pentru turiștii care vor alege să vină în vacanță în perioadele de extrasezon. Suma propusă este de 2.080 de RON. Trebuie să ne gândim că acești bani se întorc într-o sumă și mai mare în turismul românesc. Este un sprijin pentru operatorii de cazare, de alimentație publică, pentru agențiile de turism, pentru servicii care se vor derula în România.", a precizat președintele FAPT.

Corina Martin a menționat câteva dintre efectele acestei majorări, printre care alegerea de către români a unui număr mai mare de nopți într-o destinație, alegerea unui hotel de patru stele în loc de trei stele sau cu o valoare mai mare a tichetelor ar putea fi selectate servicii de tratamente, inclusiv balneare.

Camelia Vlad