ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Cercetători din Londra: "China trebuie să reducă ritmul de transmitere a infecției cu 60%"

Publicat: duminică, 26 Ianuarie 2020 , ora 13.53
Sursa foto radiooltenia.ro
Sursa foto radiooltenia.ro

Oamenii de știință din Londra susțin că autoritățile chineze trebuie să reducă riscul de transmitere a infecției cu coronavirus cu 60 % dacă vor să oprească răspândirea acestuia.

Avertismentul a fost lansat de Centrul de Analiză a Bolilor Infecțioase Globale, din cadrul Imperial College London.

Potrivit ultimelor analize, fiecare persoană infectată transmite virusul către două sau trei alte persoane. Analiștii susțin că rata de transmitere a virusului trebuie redusă cu 60% pentru a putea controla focarul. Acest obiectiv este unul de proporții și va însemna depistarea și izolarea chiar și a pacienților care prezintă simptome reduse.

China a anunțat că numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a crescut brusc, ajungând la aproape 2000, dintre care 56 au murit.

Majoritatea cazurilor sunt confirmate în orașul Wuhan, locul de unde a izbucnit focarul. Au mai fost semnalate cazuri de infecție și în provinciile Hunan și în Shanghai.

Coronavirus este prezent acum pe patru continente: Asia, America de Nord, Australia și Europa. Franța este prima și deocamdată singura țară europeană unde a ajuns virusul din China.


(Sursa articol RADOR) 

Radio România Brașov FM