Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

15 români au murit din cauza gripei, în acest sezon

Publicat: marți, 4 Februarie 2020 , ora 19.45
Sursa foto radioresita.ro
Sursa foto radioresita.ro

15 persoane au murit din cauza gripei în România, în actualul sezon rece. Autoritățile sanitare au anunțat astăzi decesul unei femei de 70 de ani, din București, care s-a infectat cu două tipuri: A și B, de virus gripal.

Ea avea și alte boli și nu fusese vaccinată antigripal.

La nivelul județului Brașov s-au înregistrat, doar săptămâna trecută, aproape 500 de cazuri  de gripă. Mai mult de jumătate dintre acestea au fost raportate în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 14 ani.

Medicii avertizează din nou că vaccinarea este singura cale de evitare a îmbolnăvirii de gripă. În acest sens,  Ministerul Sănătății a cumpărat încă 35.000 de doze de vaccin, care vor fi distribuite în teritoriu și vor fi folosite pentru imunizarea populației din categoriile cu risc mare de îmbolnăvire.

Până în prezent, cu dozele cumpărate anterior de Minister au fost imunizate, în întreaga țară, aproape un million și jumătate de persoane. 

Radio România Brașov FM