Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

A început Postul Paștelui

Publicat: luni, 2 Martie 2020 , ora 15.02

Zi importantă astăzi, pentru creștinii ortodocși. A început postul Paștelui, cel mai aspru de peste an, când credincioșii renunță la carne, produse lactate sau ouă.

Însă dincolo de aceste restricții de hrană, această perioadă este una de purificare sufletească.

În piețele din Brașov, zacuștile sau dulcețurile la borcan sunt la mare căutare, iar prețurile variază între 7 și 15 lei .

Nutriționiștii ne recomandă ca în această perioadă alimentația să fie bazată pe rețete tradiționale, care conțin ingrediente sănătoase, și să evităm produsele din magazine precum crenvurști de post, pate sau cașcaval de post. În plus, spun specialiștii, postul poate aduce beneficii pentru organism doar dacă este ținut în mod corect:

"O preocupare importantă în post este aportul de proteine și atunci vom face o combinație de proteine vegetale. Dimineața - cereale. Aici aș recomanda fulgii de ovaz. Avem la gustări posibilitatea să mâncăm nuci și semințe, sursele de grăsimi sănătoase. La o altă gustare putem mânca fructele. Seara - o supă, o supă cremă dacă vrem să mâncăm ceva ușor.", a spus nutriționistul Cristian Mărgărit

Postul Paștelui se va încheia în 18 aprilie.

Adina Milea