Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Celulă de criză pentru sprijinirea operatorilor economici din turism, afectați de răspândirea COVID-19

Publicat: marți, 10 Martie 2020 , ora 15.11

Ministerul Economiei a înființat o celulă de criză pentru sprijinirea operatorilor economici din turism, afectați de răspândirea COVID-19.

Printre propunerile de stimularea turismului și care ar putea permite operatorilor să funcționeze se află scutirea de plata taxelor pe salarii pentru următoarele trei luni, cu posibilitatea prelungirii.

Alte măsuri propuse pentru susținerea turismului intern, prevăd posibilitatea prelungirii valabilității voucherelor de vacanță deja emise și începerea emiterii noilor vouchere în următoarele 10 zile.

Operatorii din turism spun că deja au constatat o scădere importantă în ceea ce înseamnă rezervări și trafic de turiști. De exemplu în București, la nivel hotelier, se înregistrează o scădere de aproximativ 30% în gradul de ocupare, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Radio România Brașov FM