Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Numărul cazurilor de infectare a trecut de 500.000 la nivel mondial, anunță OMS

Publicat: sâmbătă, 28 Martie 2020 , ora 10.47
Sursa foto AGERPRES/EPA
Sursa foto AGERPRES/EPA

Peste jumătate de milion de persoane au fost infectate cu noul coronavirus în întreaga lume, a anunțat vineri Organizația Mondială a Sănătății (OMS), potrivit DPA.

Peste 20.000 de pacienți cu COVID-19 au murit de când această boală produsă de coronavirus a început să se răspândească în China la sfârșitul anului trecut.

'Sunt numere tragice, dar să nu uităm că, în întreaga lume, există sute de mii de supraviețuitori', a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferință de presă virtuală la Geneva.

El a mai atras atenția că penuria de echipamente pentru personalul din spitale din lume reprezintă o 'amenințare iminentă' în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, potrivit AFP.

'Penuria cronică mondială de echipamente de protecție individuale este în prezent una dintre cele mai acute amenințări la adresa capacității noastre colective de a salva vieți', a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

'Când personalul care oferă îngrijire este expus riscului, suntem cu toții expuși riscului', a adăugat el.

Directorul OMS a cerut de asemenea țărilor să se abțină de la a folosi medicamente care nu s-au demonstrat a fi eficiente împotriva COVID-19.

Radio România Brașov FM