Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Toate firmele a căror activitate este afectată de pandemie pot depune online cereri de șomaj tehnic

Publicat: sâmbătă, 28 Martie 2020 , ora 11.14
Sursa foto arhiva romania-actualitati.ro
Sursa foto arhiva romania-actualitati.ro

Toate firmele a căror activitate este afectată de pandemie pot depune online cereri de șomaj tehnic.

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a anunțat că toate firmele care au angajați a căror activitate este total sau parțial afectată de pandemia de Covid 19, pot depune online cereri de șomaj tehnic, la Agențiile Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, alături de o declarație simplă cu lista de angajați care trebuie trimiși în șomaj tehnic.

Șeful cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, a precizat că măsura se aplică pentru toți angajații afectați de efectele epidemiei, nu mai există limitările inițiale de 75% din numărul de angajați ai unei firme și nici nu se mai pune condiția unui procent de scădere a încasărilor.

Ajutorul de la Guvern este valabil pentru perioada stării de urgență și acoperă 75% din salariul mediu brut.

Violeta Alexandru a atras atenția că firmele nu trebuie să plătească nimic, banii vor veni direct de la agențiile forței de muncă în 15 zile de la depunerea cererilor.

Pentru cei care muncesc în calitate de PFA, șomajul tehnic se acordă pe bază de declarație pe propria răspundere, tot online, la agențiile județene pentru plăți și inspecție socială.

"În situația în care o persoană are mai multe contracte, dintre care toate suspendate, poate opta pentru acel contract pe care vrea să îl includă în șomaj tehnic care îl avantajează cel mai mult. Dacă are mai multe contracte, dintre care unul este activ, din păcate nu poate beneficia de fonduri aferente șomajului tehnic", a precizat ministrul Muncii.

Radio România Brașov FM