Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Autoritățile iau în calcul trecerea la scenariul 4 în criza provocată de pandemia de COVID-19

Publicat: duminică, 29 Martie 2020 , ora 12.06
Sursa foto romania-actualitati.ro / AGERPRES
Sursa foto romania-actualitati.ro / AGERPRES

Autoritățile iau în calcul trecerea la scenariul 4 în criza provocată de pandemia de COVID-19, a declarat aseară, la un post privat de televiziune, ministrul sănătății, Nelu Tătaru.

Acest scenariu intră în funcțiune atunci când în România vor peste 2000 de persoane confirmate cu noul coronavirus.

Nelu Tătaru a precizat că la nivelul Ministerului de Interne este în pregătire o altă ordonanță militară, care să prevadă noi măsuri:


"Un scenariu care implică tratarea unor cazuri ușoare și medii la domiciliu, sub supraveghere medicală, iar în spital tratăm pacienții cu afecțiuni coronavirus manifestări moderat, severe și critice. Avem tot în sceneariul 4 un moment în care personalul medical asimptomatic, dar pozitiv la coronavirus, va rămâne și va tratat pacienții infectați cu coronavirus care sunt spitalizați. Avem niște propuneri pe care le-am făcut la colegii noștri de la Ministerul de Interne, ca într-o ordonanță militară viitoare să putem cuprinde și acest punct, în care să ne protejăm vârstele extreme și pe cei cu comorbidități. Avem un scenariu 4 în care testările sunt extinse la tot ce înseamnă persoană instituționalizată, la tot ce înseamnă personalul medical", a spus Nelu Tătaru.

Radio România Brașov FM