Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Astmaticii prezintă risc mai mare de a dezvolta forme complicate ale infecției cu coronavirus

Publicat: duminică, 29 Martie 2020 , ora 16.43
Sursa foto Facebook / Ministerul Sănătății
Sursa foto Facebook / Ministerul Sănătății

Persoanele cu forme moderate și severe de astm, au un risc mai mare de a dezvolta forme complicate în urma unei infecții cu noul coronavirus, se precizează pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății.

De aceea, se recomandă respectarea cu strictețe a măsurilor de autoprotecție: distanțare fizică față de alte persoane, evitarea pe cât posibil a părăsirii locuinței, igiena strictă a mâinilor și obiectelor cu care intră în contact și evitarea aglomerației.

De asemenea, este recomandat ca pacienții diagnosticați cu astm să NU își oprească medicația din proprie inițiativă, inclusiv corticosteroizii inhalatori sau orali, fără a consulta un medic.

În cazul unei exacerbări a simptomelor specifice astmului, este recomandat ca pacienții să urmeze planul terapeutic recomandat și să ia imediat legătura cu medicul curant în vederea stabilirii celui mai eficient tratament.


Radio România Brașov FM