Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ministrul de Interne Marcel Vela a prezentat prevederile Ordonanței Militare nr. 4

Publicat: duminică, 29 Martie 2020 , ora 22.13

Una dintre primele măsuri se referă la circulația vârstnicilor peste 65 de ani, care au dreptul să se deplaseze în orice moment al zilei, în interes medical și pentru a achiziționa bunuri de strictă necesitate și între orele 20.00- 21.00, pentru a avea grijă de animalele de companie.


Începând de astăzi, intrările în blocuri, scările acestora și lifturile vor fi dezinfectate de primării.


Totodată, toți pacienții care vor ajunge în spital vor fi considerați suspecți, iar medicii trebuie să își ia toate măsurile de precauție pentru a nu fi infectați.


Ministrul de Interne a mai spus că au fost majorate amenzile pentru cei care nu respectă regulile de deplasare, de la 2.000 la 20.000 de lei pentru persoane fizice și până la 70.000 pentru persoane juridice.


Medicii care refuză internarea oricărei patologii vor intra sub incidența codului penal, iar de astăzi și cei care refuză detașarea vor putea fi cercetați penal.


Marcel Vela a mai făcut apel la rațiune și disciplină pentru ca România să poată trece peste această criză.


La ora 20.00, în România au fost înregistrate 1815 cazuri de infectare, 206 vindecate, 43 de persoane decedate, și 53 în ATI în stare gravă.


Marcel Vela a mai anunțat că mai sunt peste 11.000 de locuri disponibile pentru cei ce urmează să fie carantinați.


Medicii detașați vor fi cazați și hrăniți de primări, iar de astăzi se va proceda la interoperaționalizarea între SMURD și Ambulanță.


Tot de astăzi, centrele științifice medicale ale MapN și Cantacuzino vor putea să avizeze medicamente și tratamente noi.


Marcel Vela a mai transmis că trebuie să fim uniți și cooperanți cu autoritățile, pentru a nu ajunge la tragedii. Cei care sunt descoperiți că nu respectă carantina sau autoizolarea vor plăti din buzunar atât cazarea, cât și masa pentru următoarele 14 zile de carantină, a mai transmis ministrul Vela.

Nucu Jalea