Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Spirt „falsificat”, livrat unei firme brașovene

Publicat: marți, 31 Martie 2020 , ora 16.08
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

O societate comercială din Ilfov a livrat unei firme brașovene mai bine de 1.000 de sticle de o jumătate de litru de alcool sanitar, despre care se crede că nu conțin ceea ce scrie pe etichetă.


La data de 30 martie 2020, polițiștii au desfășurat o acțiune pe linia comercializării produselor sanitare. Cu aceasta ocazie, oamenii legii au constatat faptul că o societate comercială din Ilfov ar fi comercializat unei societăți care își desfășoară activitatea în județul Brașov o soluție de curățenie, ducând în eroare reprezentanții firmei brașovene, cu privire la faptul că produsul achiziționat ar fi alcool sanitar.


În urma activităților efectuate în cauză, polițiștii au indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor, cantitatea de 1.128 recipiente a câte 500 ml, despre care există suspiciuni cu privire la conținutul și calitatea acestora.


Cu privire la aspectele constatate, polițiști de investigare a criminalității economice Brașov s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de "falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse" și "înșelăciune" , dosar instrument sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.


Tot în data de 30 martie, polițiștii au verificat un număr de cinci societăți comerciale care au ca obiect de activitate comerțul cu amănuntul al produselor de igienă și dezinfectanți, ocazie cu care au aplicat 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 lei pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 28/1999.

Sorin Țârcă