Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Coronavirusul poate să reziste până la 3 zile pe diverse suprafețe

Publicat: miercuri, 1 Aprilie 2020 , ora 18.49

Coronavirusul poate să reziste până la 3 zile pe diverse suprafețe, informează Ministerul Sănătății, pe Facebook. Astfel, virusul poatesă reziste între 2 și 3 zile pe plastic și inox, 24 de ore pe carton și 4 ore pe cupru.

Aceste rezultate subliniază atât importanța spălatului frecvent pe mâini, cât și a dezinfectării suprafețelor. Astfel, este recomandat să ne spălăm bine pe mâini după ce aducem acasă produse ambalate în carton sau plastic. Produsele în sine le putem șterge bine cu substanțe obișnuite de curățat în bucătărie sau le putem stoca într-un loc ferit timp de 3 zile înainte de a le atinge din nou, se mai arată în comunicatul ministerului.

Spre deosebire de alte epidemii, precum norovirusul sau hepatita A, transmiterea prin alimente nu este suspectată în cazul coronavirusului. De aceea este suficient să spălăm fructele si legumele înainte de a le consuma proaspete.

Radio România Brașov FM