Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Următoarele săptămâni vor fi dificile, avertizează președintele Klaus Iohannis

Publicat: vineri, 3 Aprilie 2020 , ora 19.46

"Am intrat de câteva zile în cea mai grea etapă a acestei complicate perioade generate de epidemia de coronavirus" a spus Președintele României Klaus Iohannis, astăzi, într-o declarație de presă. Klaus Iohannis a adăugat că următoarele săptămâni vor fi dificile, pentru România și critice pentru sistemul de sănătate.

Totodată, președintele țării a făcut un apel către românii din străinătate, să nu vină în țară de Paște și le-a amintit că vizita lor ar putea fi extrem de periculoasă, pentru ei și pentru cei dragi:

"Fac un apel către românii din diaspora, un apel necesar, dar care mă umple de tristețe. Dragii mei, nu veniți anul acesta acasă de sărbători! Este foarte important să înțelegeți, oricât de greu ar fi că revenirea în țară, în sânul familiei, poate fi extrem de periculoasă atât pentru voi, cât și pentru cei la care țineți atât de mult. Anul acesta, vom fi alături de cei dragi, dar de la distanță, pentru că este singurul mod prin care ne putem exprima afecțiunea față de cei pe care-i iubim fără a le periclita viața și sănătatea", a spus Klaus Iohannis.

În același context, șeful statului le-a cerut angajaților din domeniul ordinii publice, care acționează la granițe, dar și în țară, să fie vigilenți și să vegheze la respectarea tuturor restricțiilor impuse pentru combaterea epidemiei.

(Sursa articol RADOR)

Radio România Brașov FM