Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Metode inedite la Sinaia, pentru dezinfecția străzilor și a clădirilor

Publicat: sâmbătă, 4 Aprilie 2020 , ora 13.31

Administrația locală din stațiunea Sinaia a găsit o metodă inedită de a dezinfecta străzile și clădirile. După ce a solicitat oferte de la companii care ar fi putut furniza utilajele necesare și a văzut cât sunt de costisitoare, primarul orașului, împreună cu reprezentanții serviciului public de salubrizare, a ajuns la concluzia că tunurile de zăpadă existente în stațiune pot fi adaptate și în acest scop. Astfel, cu o improvizație, au fost realizate nebulizatoare ieftine și eficiente.

Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia: "A trebuit să găsim o soluție mult mai rapidă pentru a dezinfecta străzile. Am cerut o ofertă de la producătorii de astfel de nebulizatoare și am primit o ofertă exorbitantă, peste 85.000 de euro doar instalația care trebuia montată pe mașină. (…) Am improvizat și am realizat aceeași instalație. Am folosit tunurile de zăpadă, care oricum stau degeaba în această perioadă, pe post de nebulizatoare. Funcționează perfect, împreună cu un generator, cu rezervorul de apă, montate pe mașinile noastre. Iar rezultatele sunt aceleași. Aruncă substanța la o distanță de peste 30 de metri astfel încât putem dezinfecta străzile eficient".

Camelia Vlad