Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Carantină totală și în Țăndărei, la fel ca în Suceava

Publicat: sâmbătă, 4 Aprilie 2020 , ora 14.23

Orașul Țăndărei, din județul Ialomița, va intra în carantină totală, a spus ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, cu puțin timp în urmă.

Intrarea și ieșirea din localitatea Țăndărei va fi permisă numai pentru transportul de marfă și pentru aprovizionarea populației, menționând că măsura a fost necesară datorită numărului mare de persoane infectate cu coronavirus din localitate, dar și de decese. Din totalul de 50 de îmbolnăviri cu COVID-19, în tot județul Ialomița, 31 sunt din Țăndărei, iar din totalul decedaților ialomițeni, 8 la număr, 7 sunt din Țăndărei, a adăugat Marcel Vela în conferința de presă care este încă în desfășurare.

Totodată, ministrul Afacerilor Interne a spus că a semnat Ordonanța Militară nr 7 cu privire la măsuri de combatere a epidemiei de COVID-19, care este avizată de premierul Ludovic Orban.

...............

UPDATE: Ministrul Marcel Vela a anunțat și primul cetățean care a fost arestat preventiv pentru că a încercat să fugă de agenții care l-au oprit la un filtru, în Vaslui.

Având în vedere că multe țări au intrat în zona roșie, s-a decis suspendarea tuturor zborurilor spre Austria, Belgia, Elveția, SUA, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia și Iran pentru 14 zile, din 5 aprilie, ora 23.00.

Restricția nu se aplică pentru aeronavele de stat, transport marfă, zboruri umanitare.

Ministrul Marcel a precizat că vor fi permise zboruri cu curse charter pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state, dar aceste zboruri nu se referă la domeniul sanitar și munca în zona asistenței sociale.

Camelia Vlad