Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Medicii de familie au reclamat CNAS la Parchet

Publicat: duminică, 5 Aprilie 2020 , ora 11.18

O organizație patronală a medicilor de familie a reclamat la Parchet Casa Națională de Asigurări de Sănătate, pentru că a refuzat, după instituirea stării de urgență, să valideze consultațiile realizate fără folosirea cardurilor de sănătate.

Ca urmare a sesizării, Parchetul face cercetări privind zădărnicirea combaterii bolilor.

Medicii au mai semnalat că, prin intermediul proiectului de act normativ referitor la consultațiile medicale la distanță, CNAS va reglementa această metodă doar pentru consultațiile pacienților care suferă de afecțiuni respiratorii, în condițiile în care o persoană care nu prezintă încă simptome specifice COVID-19 ar putea fi purtătoare de virus.

Medicii de familie au precizat că astfel va fi creată posibilitatea răspândirii noului coronavirus prin intermediul cardurilor de sănătate și al persoanelor asimptomatice, în condițiile în care multe dintre cadrele medicale nu au echipament de protecție împotriva infectării cu COVID-19.

Radio România Brașov FM