Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cereri online, la APIA

Publicat: luni, 6 Aprilie 2020 , ora 17.13
Sursa foto romania-actualitati.ro
Sursa foto romania-actualitati.ro

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează ca a instituit o serie de măsuri menite să asigure flexibilizarea și fiabilizarea interacțiunii cu fermierii.


Astfel, a fost aprobată primirea cererilor unice de plată aferente Campaniei 2020 prin utilizarea aplicației IPA online, a mijloacelor electronice de comunicatii și a sistemului IACS.


Toate acestea sunt posibile din data de 6 aprilie, în urma ordinului de ministru numărul 89 din 3 aprilie 2020.


Tot potrivit acestui ordin, agențiile județene sau locale, pot primi și administra cererile de plată sau deconturile justificative prin utilizarea mijloacelor electronice.


Tot cu ajutorul Internetului se transmit și cererile de plată aferente ajutoarelor de stat și deconturile justificative privind Măsura 14 Bunastarea animalelor.


Fiecare fermier va putea încărca aceste documente, precum și cele necesare ajutorului pentru reducerea accizei la motorină în cazurile lucrărilor agricole, pe un server FTP, pus la dispoziție de către APIA și unde fermierii vor avea doar drept de încărcare a documentelor.


Funcționarii APIA vor descărca aceste documente, le vor analiza și vor aproba sumele cuvenite fiecărui agricultor în parte. 

Sorin Țârcă