Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

COVID-19 la Spitalul Județean Brașov. 23 de persoane infectate

Publicat: sâmbătă, 11 Aprilie 2020 , ora 18.52
Sursa foto AGERPRES/EPA
Sursa foto AGERPRES/EPA

Dintre cele 29 de persoane confirmate pozitiv astăzi, la Brașov, 23 sunt de la Spitalul Județean. Este vorba despre 13 cadre medicale și 10 pacienți, dintre care 3 au și decedat.


Alte 40 de rezultate ale testelor efectuate în unitatea medicală sunt în așteptare. Cele 13 cadre medicale sunt: un medic, 6 asistente și 6 infirmiere.


Rezultatul Anchetei epidemiologice efectuată la unitatea medicală a relevat faptul că sursa focarului de infecție cu COVID-19 din secțiile Chirurgie II, Chirurgie III și ATI ale spitalului, este primul decedat înregistrat la Brașov, bărbatul de 81 de ani.


Potrivit informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Brașov, bărbatul ar fi fost contact al unui caz confirmat de COVID-19 în familie, lucru nedeclarat la internarea în Spitalul Județean.


Personalul medical considerat contact direct și având rezultatul testării negativ se va autoizola la domiciliu pentru 14 zile, iar pacienții confirmați pozitiv au fost mutați în secții destinate bolnavilor de COVID-19.


Secțiile Chrurgie II și III vor fi redeschise după efectuarea dezinfecției și vor funcționa la capacitatea permisă de numărul personalului disponibil, au mai precizat reprezentanții DSP Brașov.

Radio România Brașov FM