Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Atenție la căpușe!

Publicat: marți, 14 Aprilie 2020 , ora 12.47
Sursa foto radiooltenia.ro
Sursa foto radiooltenia.ro

În plină criză provocată de epidemia de coronavirus, aproape nimeni nu se mai gândește la alte probleme de sănătate care ar putea apărea dintr-o neglijență ce pare neînsemnată.


Medicii veterinari din Brașov avertizează că au apărut căpușele de ceva vreme și pericolul reprezentat de acestea nu este deloc de neglijat. Un cabinet veterinar din Brașov spune că numărul de câini care vin bolnavi sau infestați de căpușe, nedeparazitați extern, este foarte mare.


Pentru că este primăvara, toți stăpânii animalelor ar trebui să facă această deparazitare, mai ales că babesioza, boala transmisă de căpuse, este una groaznica.


Veterinarii recomandă controlul câinilor la întoarcerea în locuință după plimbare, deoarece au fost cazuri de animale deparazitate sau care purtau zgarda antiparaziți și tot aveau căpușe.


Dacă locuiți la curte, luați din fitofarmacii soluții de stropire contra căpușelor, pentru iarbă. Și, cel mai important, atunci când ați observat o căpușă pe dumneavoastră, mergeți la spital, iar când observați o căpușă pe câine sau pisică, mergeți la medicul veterinar!


Diagnosticata la timp, babesioza se tratează mult mai ușor și cu costuri mai mici!

Sorin Țârcă