Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Klaus Iohannis: „Stați acasă, altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!”- declarație de presă

Publicat: miercuri, 15 Aprilie 2020 , ora 12.16

"Nu este cazul să ne relaxăm", spune președintele Klaus Iohannis.

"Din păcate nu avem nici un motiv de relaxare. Avem de ieri până azi 20 de persoane care au murit, avem 340 de persoane în plus infectate. Nici vorbă de relaxare. Ca să fie foarte, foarte clar și poate nu a ajuns la toată lumea. Cuvântul de ordine e «stați acasă!». E regretabil să observăm că cele mai multe intenții creează cele mai mari complicații. Așa pare că se întâmplă cu un așa-zis acord între MAI și BOR. Nu e cazul să ne relaxăm! Explicațiile au fost prea optimiste", a declarant Klaus Iohannis.

Astfel, a precizat că va solicita premierului Ludovic Orban și ministrului de Interne Marcel Vela să revină asupra acordului dintre ministerul Afacerilor de Interne și Biserica Ortodoxă Română.

"Stați acasă, altfel, după sărbători, vom avea înmormântări", așa și-a încheiat președintele Klaus Iohannis discursul de la ora 12.15.

Imediat după acest moment, președintele participă la o întâlnire privind măsurile care se impun în contextul prelungirii stării de urgență cu premierul și miniștrii Marcel Vela, Vasile Cîțu, Nicolae Ciucă, Virgil Popescu, Nelu Tătaru, Violeta Alexandru și secretarul de stat Raed Arafat.

Camelia Vlad