Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Platformă online în sprijinul cetățenilor români din străinătate

Publicat: joi, 16 Aprilie 2020 , ora 16.24

A apărut o nouă paltfomă online, ca măsură de protecție împotriva COVID 19. Platforma DiasporaHub.ro vine în sprijinul tuturor cetățenilor români din afara granițelor țării, precum și al asociațiilor și grupurilor de sprijin de peste hotare în situații de urgență precum cea provocată de epidemia COVID-19.

Cu ajutorul unui chestionar simplu de câteva întrebări, orice cetățean român care are nevoie de ajutor sau de informații va fi ghidat ușor către cei care îi pot oferi sprijin, fie că vorbim despre livrarea unor cumpărături, traduceri sau informații utile în această perioadă.

Platforma diasporahub.ro a fost lansată de Guvernul României, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și organizația neguvernamentală Code for Romania.

DiasporaHub.ro este a cincea soluție din pachetul de platforme dezvoltate, alături de stirioficiale.ro, datelazi.ro, cetrebuiesafac.ro si rohelp.ro.

Monica Neacșu