Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Președintele Klaus Iohannis participă la videoconferința membrilor Consiliului European pe tema COVID-19

Publicat: joi, 23 Aprilie 2020 , ora 17.16
Sursa foto presidency.ro
Sursa foto presidency.ro

La această oră are loc o videoconferință a membrilor Consiliului European pe tema măsurilor privind gestionarea pandemiei de COVID-19, la care participă și președintele Klaus Iohannis.

Înaintea videoconferinței, șeful statului a anunțat că principalul subiect care va fi discutat de liderii europeni se referă la Foaia comună de parcurs privind relansarea economică, prezentată recent de președintele Consiliului European și de cel al Comisiei Europene. Foaia comună de parcurs definește un set de principii care vor sta la baza viitorului plan de relansare economică și cuprinde principalele direcții de acțiune care ar urma să fie incluse în respectivul plan.


România susține această inițiativă, a subliniat șeful statului:


Voi susține crearea unui fond de redresare economică, de care să poată beneficia - atenție - toate statele membre, ca un instrument suplimentar față de măsurile de sprijin luate anterior deja la nivel european. Acest instrument trebuie să fie complementar finanțării din viitorul buget al Uniunii pentru perioada 2021-2027 și să fie utilizat pentru nevoile sectoriale reale ale statelor membre și aici mă refer spre exemplu la sectorul medical și la cel economic, cele mai afectate de pandemia de COVID-19”, a mai spus Klaus Iohannis.

Sursă articol Radio România Actualități 

Radio România Brașov FM