Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

SRI avertizează utilizatorii de telefoane cu Android asupra unui nou tip de virus ce permite furtul datelor bancare

Publicat: sâmbătă, 25 Aprilie 2020 , ora 14.21
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Atenție, nu deschideți mesaje care conțin sintagma: detalii secrete COVID-19! Este un avertisment privind o nouă amenințare informatică, ce vine de la SRI, pentru toți cei care au telefoane mobile cu Android.


Noul virus, o versiune a troianului Cerberus Android Banke, permite foarte ușor furtul datelor bancare.

Mesajul text este redactat în limba română și invită utilizatorii să acceseze un link pentru obținerea de informații privind noul coronavirus. Accesarea link-ului duce la descărcarea automată a unui fișier care infecteaza dispozitivele mobile cu sisteme de operare Android, versiunile 4 – 10.


Virusul nu poate fi detectat de către serviciul Play Protect și nu poate fi dezinstalat de către utilizator, iar principalul pericol este că troianul oferă acces la datele din aplicațiile bancare instalate pe telefon. Totodată, acesta poate extrage și alte informații și date din email sau mesageria electronică.


SRI recomandă verificarea de urgență a conturilor bancare pentru a depista eventualele accesări neautorizate. În cazul în care aveți suspiciuni de infectare a dispozitivului mobil este indicat să resetați telefonul la setările din fabrică și apoi schimbarea datelor de utilizator pentru autentificarea în dispozitiv și în aplicații.


Radio România Brașov FM