Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Relaxarea restricțiilor după 15 mai va veni cu alte măsuri pentru reducerea riscurilor de transmitere a noului virus

Publicat: duminică, 26 Aprilie 2020 , ora 12.34

Relaxarea restricțiilor după 15 mai ar urma să vină cu alte măsuri în compensare pentru reducerea riscurilor de transmitere a noului virus.


De exemplu, toți angajații ar putea să fie triați la sosirea la locurile de muncă. Și elevii ar putea să fie termoscanați când vin la școală, a spus ieri premierul Ludovic Orban. Sunt planuri analizate de guvern, alături de epidemiologi, pentru zilele după ce se vor relaxa restricțiile luate prin ordonațe militare. Ar urma să fie redeschise parcurile, dar nu și terasele sau restaurantele.


De exemplu, posibilitatea realizării unui triaj la locul de muncă sau la școală, prin intermediul termometrelor electronice. Sigur că și aici, pentru a putea pune în aplicare o astfel de măsura, este nevoie de o dotare a companiilor, a instituțiilor publice astfel încât să se poată lua temperatura când vine omul la muncă”, a spus Ludovic Orban.


Termoscanerele ar putea fi folosite în viitor în aeroporturi , nu doar la sosirea pasagerilor ci și la plecarea acestora, a mai spus premierul.


S-au discutat o serie de alte lucruri cum ar fi posibilitatea de a se permite pescuitul sportiv, desigur, individual, în anumite condiții. Nu au fost decizii. Practic, se va face în jurul fiecărei măsuri o analiză foarte serioasă și în momentul în care vom avea garanția că putem să eliminăm o restricție, o vom anunța cu un anumit interval înainte, astfel încât să existe o pregătire a cetățenilor sau a diferitelor categorii de cetățeni, pentru ridicarea restricției respective”, a adăugat Ludovic Orban.


În condițiile în care cursurile ar reîncepe după 15 mai, Guvernul ar fi cel care trebuie să asigure măștile de protecție pentru toți elevii și studenții care nu ar avea posibilitatea să le procure, a mai spus premierul Ludovic Orban, precizând ca nici în acest caz nu s-a luat nicio decizie, totul fiind la nivel de discuție.

Radio România Brașov FM