Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Primul troleibuz din Cehia, programat să plece astăzi spre România

Publicat: joi, 30 Aprilie 2020 , ora 10.56
Sursa foto arhivă RATBV
Sursa foto arhivă RATBV

26 de troleibuze noi, din Polonia, urmează a circula pe străzile Brașovului, din acest an. Toate au fost asamblate, unele au trecut și prin etapa de rodaj, iar joi este programată încărcarea primului vehicul pentru a fi adus spre Brașov. Însă, cum motoarele sunt puse în Cehia, troleibuzele vor pleca din această țară spre România. Reprezentanții RAT Brașov estimează că acesta va ajunge în oraș săptămâna viitoare.

Troleibuzele noi au 18 metri, sunt articulate și au și acumulatori, astfel că vor putea merge pe o distanță de maxim 5 kilometri acolo unde nu sunt fire de contact. Vor intra pe liniile 1, 2, 6 și 31, din municipiu. Capacitatea unui troleibuz este de 137 de călători, dintre care 40 de locuri sunt pe scaune. Între altele, troleibuzele au și prize USB pentru încărcarea telefoanelor.

Valoarea acestui contract este de peste 92 milioane lei, cu tot cu TVA. Banii vin prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020, printr-un proiect accesat de Ministerul Dezvoltării Regionale, în parteneriat cu Municipiul Brașov. Finanțarea nerambursabilă este de 98%.

Adina Chirvasă