Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

42 de medici și asistenți români vor ajuta cadrele medicale din Republica Moldova să lupte cu pandemia

Publicat: joi, 30 Aprilie 2020 , ora 12.41

Premierul Ludovic Orban a participat, joi, la Iași, la plecarea unei echipe medicale formată din 42 de medici și asistenți medicali în Republica Moldova pentru a ajuta la tratarea persoanelor infectate cu coronavirus.


“Vă mulțumesc că ați acceptat să îi sprijinim și practic să vă folosiți toate cunoștintele, experiența, talentul și energia pentru a-i vindeca pe frații noștri de peste Prut. Reprezentați România cu cinste și faceți un lucru extrem de benefic atât pentru România, cât și pentru Basarabia", le-a transmis Ludovic Orban medicilor români.


De asemenea, uzina de la Dragomirești va produce măști de tip FFP 3 și măști chirurgicale, a mai anunțat, astăzi Ludovic Orban, în timpul vizitei de la Iași. Capacitatea de producție zilnică va fi între 70.000 - 75.000 de măști FFP 3 și între 300.000 - 350.000 de măști chirurgicale. Totodată, Ludovic Orban a precizat că problema testelor ar fi fost rezolvată în țara noastră, UNIFARM având un contract de kituri de testare pentru 2 milioane de cetățeni.


„La UNIFARM există un contract pentru kituri de testare pentru 2 milioane de cetățeni. Nu am avut problemă cu kiturile de testare decât, să spunem, primele două săptămâni, după primele două săptămâni această problemă, practic, este soluționată. Sigur că mai pot apărea discontinuități în aprovizionare, dar numai din cauza unei previziuni greșite din partea centrelor care efectuează testele, dar kituri de testare, după informațiile pe care le avem, există”, a spus Ludovic Orban.


Radio România Brașov FM