Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Program de sprijin pentru industria turismului

Publicat: sâmbătă, 2 Mai 2020 , ora 14.31
Sursa foto Facebook / Poiana Brașov
Sursa foto Facebook / Poiana Brașov

Industria turismului va beneficia de un pachet de ajutor cu o componentă îndreptată spre reducerea costurilor cu energia electrică a hotelurilor și restaurantelor și o componentă care vizează capitalul de lucru, respectiv granturi pentru finanțarea cheltuielilor ce vor trebui făcute pentru aranjarea spațiilor în vederea primirii turiștilor, a declarat, vineri, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.


Totodată, el a estimat că abia în lunile iulie și august se va putea face turism pe litoral, dar și în general în România, iar după ce restricțiile de circulație în interiorul localităților vor fi ridicate, pe 15 mai, în următoarele două săptămâni se va face o evaluare a situației sanitare și se vor lua următoarele decizii privind turismul.


Ministrul Economiei a dat asigurări că lucrează la un program de sprijin pentru hotelieri, dar și pentru proprietarii de restaurante în vederea reducerii unor cheltuieli.


Virgil Popescu a precizat că vor trebui gândite o serie de proceduri care vor trebui respectate în vederea distanțării sociale.

Radio România Brașov FM