Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Organizația hotelurilor si restaurantelor propune Guvernului un plan de redeschidere a restaurantelor

Publicat: duminică, 3 Mai 2020 , ora 11.59
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Organizația patronală HORA, care îi reprezintă pe investitorii din așa-numita industrie a ospitalității, propune Guvernului un plan de redeschidere a restaurantelor după expirarea actualei stări de urgență.


Planul cuprinde trei etape de câte două săptămâni, începând cu data de 16 mai.


Patronii de restaurante consideră că mai întâi s-ar putea deschide terasele, fie că sunt de sine stătătoare sau sunt integrate în unități de alimentație. Condițiile pe care le propun sunt ca între mese să fie o distanță de 2 m și să nu existe mai mult de 200 de clienți în același timp, cu cel mult opt persoane la o masă.


Angajații teraselor ar urma să poarte măști și mănuși, de asemenea, să le fie măsurată temperatura la intrarea în tură. Toate unitățile ar trebui să fie dotate cu dozatoare de gel dezinfectant, iar spațiile să fi dezinfectate periodic. Toate meniurile ar cuprinde și instrucțiuni pentru protecția împotriva COVID-19.


Această primă etapă ar durat până la începutul lunii iunie, când patronatul HORA consideră că restricțiile s-ar putea relaxa cu aceleași condiții de prevenție și în spațiile închise: restaurante, baruri, cafenele, autoserviri, dar fără a se depăși 50% din capacitatea acestora, iar de la 15 iunie, activitatea s-ar relua integrală în aceste unități, dar, de asemenea, cu respectarea distanțării sociale și a măsurilor de igienă.


Tot acest plan este construit sub rezerva evoluției situației la nivel național și doar în condițiile unei evaluări pozitive a autorităților asupra indicilor COVID-19.

Radio România Brașov FM